Монтаж

Преди извършване на монтажа, се извършва оглед на помещението при който да се предвиди местоположението на вътрешното и външното тяло, както и всички останали подробности, свързани с монтажа се уточняват предварително.

Стандартният  монтаж се състои в следното: 

1. Определяне местоположението на вътрешното и външното тяло. Местоположението на телата се определя предварително при направа на оглед от наш представител, като при него се уточняват всички допълнителни подробности;

2. Транспортиране на климатика и монтажните инструменти и материали до обекта;

3. Инсталиране на монтажен кит включващ: медна тръба за ниско и високо налягане до 3 м., термо изолации до 3м, отводняваща гофрирана тръба /дренажна тръба/ до 4 м. За отвеждане на на конденза от вътрешното и външно тяло, свързващ кабел ШВПС 4х1,5 – до 4 м.,  изолирбанд, бандажна лента, щепсел, стойка за вътрешното тяло, комплект стойки за външното тяло, дюбели за тухла / бетон, кабелни връзки, болтове и шайби.

4. Монтаж на вътрешно тяло:

Фиксиране стойката на вътрешното тяло с дюбели за стената /пробиване на отвори в стената за тях/;

Пробиване на отвор в стената за свързване на вътрешното с външното тяло.

5. Монтиране на тръбния сноп (включващ: медна тръба високо и ниско налягане с термоизолация, свързващ кабел и дренажна тръба) към вътрешното тяло /в зависимост от тръбния път/.

6. Пускане на захранващ кабел /в зависимост на кое от телата е захранването/.

7.  Монтаж на външно тяло:

Захващана на стойките външното тяло за стената и свързване на тръбния сноп /вътрешно с външно тяло/. Вакуумиране на системата и включване на климатика.

8. Отчитане и вписване на работните параметри в гаранционната карта, която пристига заедно с климатика.

9. Обучаване на клиента за работа с климатика, съгласно инструкциите за експлоатация. Всеки климатик е придружен с Инструкция за експлоатация на Български език.

Важно!!! При избора на местоположението на телата на климатичната система, винаги трябва да се съобразяваме и с достъпността при последващо сервизиране. Рисконо достъпните места са особено опасни през зинмия период!

 

Климатизация, отопление и вентилация