За нас

Фирма „НEКТАЙМ” ЕООД е създадена през 1991 г. със седалище София и предмет на дейност- проектиране, производство, доставка, монтаж, сервиз гаранционен и извънгаранционен на климатична, отоплителна и вентилационна техника. Ние разполагаме с производствена база за вентилационни съоръжения, въздуховоди и всичко необходимо за климатизация, отопление и вентилация. Нeктайм разполага с добре оборудван автопарк, позволяващ голяма мобилност на монтажно-сервизните екипи. Членове сме на Българската Строителна и Френската Търговска камари, както и на Турската индустриална такава.

От месец юни 2011 г. фирмата се преименува на „НАКТАЙМ” ЕООД, като запазва всички останали корпоративни параметри. Фирмата има търговска дейност и осигурява собствени доставки на машини и съоръжения.

Специалистите във фирма „НАКТАЙМ” ЕООД са креативни млади хора, отворени за комплексното изграждане на СМР – ОВиК, КИПиА;

Мисията ни е стремеж към усъвършенстване, оптимизация на процесите, предоставяне на качествени услуги, създаване на комфорт.

Ние сме официални представители на следните производители:

 • DAIKIN Япония, където в момента Daikin Industries Ltd. заема водеща позиция на пазара за климатични системи за бита, офиса, промишлеността. Съобразени с всички световни изисквания за екология, дизайн, ефективност.

 • AIRWELL A.C.E. / WESPERФранция за битови и промишлени климатични съоръжения, водоохлаждащи агрегати, вентилаторни конвектори и др. Съоръженията AIRWELL и WESPER са със съвременен дизайн и автоматика, голяма надеждност и шумови характеристики, съгласно Европейските стандарти.

 • STARWAY Китай, климатични системи за бита, офиса, дома. Фирма „Нактайм” е изключителен представител на марката за България. Техниката отговаря на стандартите на ЕС и БДС.

 • HOKKAIDO Италия, битови и промишлени климатични съоръжения, VRV, DRC системи и др. Предлаганите системи са съобразени с изискванията на ЕС за екологично чисти компоненти.

 • MAXA /ADVANTIX S.P.A. /Италия за водоохлаждащи агрегати с големи и малки мощности. Коректни и надеждни партньори в производството на чилъри, вода-вода, въздух-вода, климатична техника и др.

 • MEKAR Srl Италия, климатични камери с голям диапазон на работа, подходящи както за промишлени и битови помещения, така и за болнични заведения. Подходящи са за малки и много големи обеми. Всички вложени материали са съгласно нормите на Европейския съюз.

 • VENTILCLIMA – Италия, предлага широка гама от водоохлаждащи агрегати, вентилаторни конвектори и др, отговаряща на изискванията за високо качество и сигурност. Предлаганата техника е с дизайн, който може да задоволи всеки клиент.

 • NOVOVENT Испания, предлагаща широка гама от битови, канални и промишлени вентилатори в стандартно и взривобезопасно изпълнение. В производствената гама влизат също овлажнители и изсушители на въздуха, калорифери и др.

 • SONNENKRAFTАвстрия и OVENTROPГермания, са европейски лидери в „Слънчевият инженеринг”, предлагащи висококачественни соларни съоръжения.

– плоски соларни и вакуумно-тръбни колектори;

– бойлери с една и две серпентини;

– контролери за управление на системите;

– соларни помпени станции;

-други съоръжения, необходими за монтаж и експлоатация на инсталациите;

ARCA Caldaie – Италиябогат асортимент на всички видове котли за отопление- пелетни, газови, на твърдо гориво и пелети, на нафта и комбинирани с два и три вида горелки. Всички предлагани продукти са напълно окомплектовани с горелки, автоматика, помпи и др., позволяващи пълноценен и ефективен монтаж и експлоатация на съоръженията.

Модерен дизайн на пелетни печки и камини, стенни газови котли и патентована схема за изпълнение на подово отопление и соларни панели.

Името ARCA произлиза от инициалите на Армандо Кавалини,основателят, който е дал значителен принос в историята на топлофикацията в Италия, започвайки през 1951,първоначално като работник в компания за отопление от големи размери в град Мантуа и продължавайки през 1971 с обединението с други съдружници в сектора на отопление за гражданска употреба. През 1989 решението да работи сам узрява и така,през 1990 се ражда ARCA.

ARCA за малко повече от 10 години става водеща фирма в Италия в производството на котли на трърди горива и газ с дял на пазара над 20 %.

Производството на стенни газови котли от 1993 представя характеристики с абсолютна уникалност в техническия избор и характеристики, водещи до пълна икономия на газ и оптимизиране на разходите за всяко домакинство, внедрило марката ARCA в дома си. Продуктите на фирмата се продават в Европа, Азия, Китай, Русия, Латинска Америка, Сърбия и Македония.

ARCA разполага с многобройни индустриални патенти за производството на котли, специфицирани за смесени инсталации- газ, пелети, твърдо гориво, газ или нафта, само пелети и специален модул, предназначен за подово отопление с висок коефициент на полезно действие.

В сектора на котли на биомаса представител- конструктор от ARCA през 1993 конструира и пуска в производство котел с аспирация и конструира през 2001г пелетен котел, реализирайки едновременно горелка за Пелети с аспира ция(патентовано през 2002г).

ARCA разработва програма от котли на биомаса, гранулирани Пелети от дърво и царевица с целта да предостави собствен принос за постигане на предвидените цели по протокола на KYOTO за намаляване отделянето на въглероден диоксид в атмосферата.

Основоположници стават на пълната интеграция между панелни инсталации, котли и слънчеви панели, намиращи се на пазара.

ARCA няма нужда от реклами, налагането й на пазара, като водеща марка в отоплението е от препратки от собствените й клиенти, които с тяхното „предай нататък” позволяват прогресивно развитие на марката ARCА, която пък от своя страна допуска да я представляват само водещи фирми в бранша по цял свят, с което да стабилизират налагането на продукта със своята търговска марка.

Фирма Нактайм имаше удоволствието да бъде избрана от ARCA за официален представител за България, като разполагаме с обучени квалифицирани специалисти в Италия, които адекватно на изискванията на пазара са на разположение да проектират, консултират, доставят и монтират всяка една инсталация, избрана от клиента или препоръчана от нас, с пълната гаранция за 100%-ов уют и топлина във вашия дом.

Повече от 400 000 клиенти ни се довериха, предпочетоха котли с марката ARCA, удовлетворени ни препоръчват на следващите, които ще имат шанса да вкарат ARCA в своя дом.

Внасяните от фирмата съоръжения отговарят на Европейските директиви за 2013 г. и покриват изискванията за Енергийна ефективност SEER и SCOP.

Техническият персонал: инженери и техници,са сертифицирани за работа според Европейските изисквания и ежедневно доказват своите знания и умения.

Фирма „НАКТАЙМ” е сертифицирана по системата за управление на качеството ISO 9001:2008, система за управление на околната среда ISO 14001:2004 и BS OHSAS 18001:2007системи за управление на здравословните и безопасни условия на труд.

Подробна информация за пълната гама продукти можете да получите в нашия офис, който се намира на бул. „Драган Цанков” № 17.

Заедно с европейските ни партньори и умението на нашите проектанти, инженери и техници, можем да осигурим високо качество на монтажните дейности и доставените от нас съоръжения.

Ние се ангажираме и с дистрибуцията на всички марки климатични системи, който са представени на българския пазар.

Като доказателство за горе изложеното, прилагаме листа на вече изпълнени обекти.

ЛИСТА НА ИЗГРАДЕНИТЕ ОБЕКТИ

Фирма „НАКТАЙМ” ЕООД е изградила климатични, отоплителни и вентилационни инсталации на обекти като:

І. КУЛТУРНО – БИТОВИ ОБЕКТИ И ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ

 1. Вентилация на Ресторант „Водениците” – кв. „Драгалевци”, гр. София;
 2. Вентилация на Ресторантски комплекс „О´Шипка” – гр. София;
 3. Вентилация и климатизация на пица-бар „Mr. Pizza” – бул. „Черни връх”;
 4. Вентилация и климатизация на пица-бар „Mr. Pizza” – бул. „Васил Левски”;
 5. Климатизация и вентилация на Спортна зала „Раковска”;
 6. Климатизация и отопление на Съдебна палата – гр. София;
 7. Климатизация на резиденцията на посланика на Република Аржентина;
 8. Климатизация на Полско Посолство – гр. София;
 9. Климатизация на Министерство на Народната Отбрана – гр. Несебър;
 10. Климатизация на Министерство на Икономиката, Енергетиката и Туризма – гр. София;
 11. Климатизация на Министерство на Вътрешните Работи – гр. София, гр. Видин, гр. Монтана, гр. Перник, гр. Кюстендил, гр. Благоевград, гр. Кърджали, гр. Хасково, гр. Ямбол, гр. Бургас, гр. Варна, гр. Добрич.
 12. Трето Районно управление гр. София – отопление, вентилация и климатизация

Също и Националната опера, БТК, НОИ, УНСС, Министерски съвет, Бизнес сгради на „ВMS”, „Аладин Билдинг”, кина, ресторанти

ІІ. БАНКОВИ И ТЪРГОВСКИ ОФИСИ

 1. Климатизация на офиси в ДСК – ЦУ– гр. София гр. Тетевен, Годеч, гр. Тервел, гр. Котел, гр. Твърдица, гр. Плевен, гр. Троян, гр. Ловеч, гр. Сливен, гр. Добрич, гр. Нова Загора, гр. Шумен, гр. Пловдив,;
 2. Климатизация и вентилация на Райфайзен Банк (България) ЕАД – гр. София, гр. Русе, гр. Бургас, гр. Созопол, гр. Несебър, гр. Силистра, гр. Горна Оряховица, гр. Карнобат, гр. Сливен, Приморско;
 3. Отопление, вентилация и климатизация на Търговски комплекс към БИЛЛА Маркет Младост – гр. София
 4. Отопление, вентилация и климатизация на Търговски комплекс „Сити Център” – гр. Петрич
 5. Вентилация и изграждане на абонатна станция в МОЛ Сердика – гр. София
 6. Вентилация и климатизация на магазин „Triumph” МОЛ Сердика – гр. София
 7. Отопление, вентилация и климатизация на магазин „Mark O`Polo” МОЛ Сердика – гр. София
 8. Вентилация и климатизация на магазин „Esprit” МОЛ Сердика – гр. София

Също климатизация на много банкови и търговски офиси на територията на цялата страна, като: БНБ, МКБ Юнионбанк; „Пощенска банка”, „Общинска банка”, „Международна Банка за Търговия и Развитие”, „Първа Източна Международна банка”, „Валвекс” ООД, ССТК „Конекс”, Militzer & Munich, „Интерпред – София” АД, „ОЦМ” ЕАД, I.M.B.S. Ltd – Зануси, „Глобо” ООД, „Екологичен екип” на МДК АД – гр. Пирдоп, „Булвария” ООД, „Варко” ООД, „Тандем – В” ООД.

ІІІ. ХОТЕЛИ И ПОЧИВНИ БАЗИ

 1. Отопление, Вентилация и Климатизация на хотел „Славия” – гр. София;
 2. Отопление, Вентилация и Климатизация на хотел „Централ – Форум” – гр. София;
 3. Климатизация на хотел „Даун Таун”;
 4. Климатизация на хотел „Сити”;
 5. Климатизация на хотел „Европа”;
 6. Климатизация на хотел „Континентал” – Слънчев Бряг;
 7. Климатизация и вентилация на Курортен комплекс „Топола скай” – гр. Варна;

ІV. ПРОМИШЛЕНИ ОБЕКТИ

 1. Климатизация и вентилация на командна зала на топлофикация „Пловдив – север” ЕАД;
 2. Климатизация НЕК – гр. София и София област;
 3. Климатизация на АЕЦ, Козлодуй – гр. Козлодуй;
 4. Вентилация, климатизация и хладилни инсталации на Производствена сграда „Балкан Кетъринг” към Летище София;
 5. Отопление, Вентилация, Климатизация и Хладилни камери на Гранични инспекционни ветеринарни пунктове – ГКПП Варна, ГКПП Бургас, ГКПП Калотина;
 6. Отопление, вентилация и климатизация на Цех за преработка на орехоплодни – гр. София, кв. Лозен
 7. Отопление, вентилация и климатизация на Контролно пропускателен пункт – ферибот Никопол (България) – Турну Магуреле (Румъния)

 8. Отопление, вентилация и климатизация на Складова база с офиси – „Оркикем” – гр. София;
 9. Отопление, вентилация и климатизация на резеденция „Банкя” – гр. Банкя;
 1. ЛАБОРАТОРИИ и МЕДИЦИНСКИ ЗАВЕДЕНИЯ

 1. Климатизация на лаборатории към Министерството на околната среда и водите (РИОПС – гр. Варна, гр. Бургас, гр. Ст. Загора, гр. Велико Търново и др.)
 2. Цех за производство на лекарствени форми „Адифарм” – София
 3. Климатизация и вентилация на „Национален Медицински Координационен център” – гр. София
 4. Климатизация на МЦ „Д-р Малинов” – гр. София
 5. Климатизация на АГ Болница „Д-р Щерев” – гр. София
 6. Климатизация на УМБАЛ болница „Александровска” – гр. София
 7. Климатизация, отопление и вентилация на Централна реанимация на МБАЛСМ „Н. И. Пирогов” – гр. София

ЛИСТА НА АКТУАЛНИ ОБЕКТИ 2011/2012/2013/2014/2015

 1. ХОТЕЛИ И ПОЧИВНИ БАЗИ

1. Климатизация, вентилация и отопление на хотел и офис сграда „Земята и хората”, кв. „Манастирски ливади” – гр. София с инвеститор „АСАРЕЛ МЕДЕТ” и Главен изпълнител „ГБС-Пловдив” АД.

 1. ТЪРГОВСКИ ОБЕКТИ

 1. Преустройство и ремонт /част отопление, вентилация и климатизация/ на BILLA MARKET – гр. Стара Загора;
 2. Климатизация на Хотелски комплекс „Топола Скай” – гр. Каварна;
 3. Вентилационна система и климатизация на магазин „Рода” /Меркатор/ – кв. Дианабад, София;
 4. Абонаментна поддръжка климатични инсталации магазини „Рода” /Меркатор/ – София;
 5. Абонаментна поддръжка климатични инсталации магазини „Рода” /Меркатор/ – гр. Стара Загора.
 1. ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ

 1. Климатични инсталации – доставка, монтаж и поддръжка на Национален Осигурителен Институт.
 2. Доставка и монтаж климатици – Министерство на Вътрешните Работи.
 3. Доставка и монтаж на климатици – Български пощи.
 4. Абонаментна поддръжка климатични инсталации – Национален Осигурителен Институт.
 5. Абонаментна поддръжка климатични инсталации – Министерство на Отбраната.
 6. Абонаментна поддръжка климатични инсталации – Министерство на Икономиката Енергетиката и Туризма.
 7. Абонаментна поддръжка климатични инсталации – Национална Електрическа Компания.
 8. Абонаментна поддръжка климатични инсталации – Министерство на Здравеопазването.
 9. Поддръжка климатични инсталации – УНСС.
 10. Абонаментна поддръжка климатични инсталации – ТД НАП.
 11. Абонаментна поддръжка климатични инсталации – Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи”/ ЕСМИС/.
 12. Климатизация, вентилация на спортна зала Великотърновски Университет „Св. Св. Кирил и Методий”.
 13. Климатизация на сгради на Министерство на Вътрешните Работи.
 14. Абонаментна поддръжка климатични инсталации – ТД Национална Агенция за Приходите.
 15. Абонаментна поддръжка климатични инсталации на Александровска болница.
 16. Доставка и монтаж на климатици – Народно събрание на република България.
 17. Изграждане на климатизация и доизграждане на общообменна вентилация на приемна на първи етаж в Административната сграда на ЦУ на НОИ.
 18. Абонаментна поддръжка климатични инсталации – Столична община.
 19. Абонаментна поддръжка климатични инсталации –Държавен фонд „Земеделие”.
 20. Абонаментна поддръжка климатични инсталации „Военно медицинска Академия” София;
 21. Абонаментна поддръжка климатични инсталации „Министерски съвет”
 22. Абонаментна поддръжка климатични инсталации „Народно събрание”

ІV. ДРУГИ

 1. Отопление и климатизация на обект: „Ремонт и изграждане на достъпна среда в Дневен Център за деца с увреждания „Свети Врач”, възложител Столична община.
 2. Вентилационна система на сервизи „Гуми Диана” – кв. „Люлин” и бул. „Ботевградско шосе”.
 3. Вентилационна и отоплителна системи на обект 55 СОУ „Петко Каравелов”, гр. София.
 4. Климатизация и вентилация на Обект: „Трансграничен изследователски център „Околна среда и здраве”, с възложител „РИОКОЗ” гр. Кърджали.
 5. Проектиране, изграждане вентилационни и климатични системи на клон „Райфайзенбанк (България)” ЕАД, гр. Ямбол.
 6. Климатизация и вентилация на „Цех за производство и пакетиране на кристална декстроза” в територията на комбинат „Амилум БългарияEАД – гр. Разград;
 7. Проектиране, разработка за енергоефективност, климатизиране и вентилация на нов завод на фирма Walltopia в с. Крушуна.
 8. Вентилационни и климатични системи на клон „Райфайзенбанк (България)” ЕАД, гр. Сливен.
 9. Вентилация и климатизация на офис на „Алианц Банк България” АД на бул. „Цар Освободител” №8 – гр. София
 10. Отопление, вентилация и климатизация на разширението на завод за каучукови изделия – „Стандард профил България” – в землището на гр. Стара Загора;
 11. Доставка и монтаж на вентилационна инсталация – Жилищна сграда с ресторант, подземен гараж и огради УПИ I-331, кв.13, м. „Младост 4”, р-н Младост, гр. София;
 12. Доставка, монтаж и пускане в експлоатация на климатици за нуждите на Булгартрансгаз ЕАД, гр. София, бул. „Панчо Владигеров” 66;
 13. Отопление, вентилация и климатизация на Офис сграда УПИ XVII-414,415, кв .54, м. Враждебна – ЮГ, гр. София, СО район „Кремиковци“;
 14. Вентилационно-охлаждаща система в Сектор 1 и Сектор 5 в производствена база на „Пласт – 60” ЕООД, гр. Асеновград;
 15. Инсталация с технология за компостиране за 10 тона компост/денонощие с. Еленово , община Нова Загора.

Климатизация, отопление и вентилация